Nyheter

O-ringen dag 5

  • 29 jul 2023

Sista rapporten från Åre 2023

Slutet gott allting gott!! Alla tre nöjda efter en fin etapp i Ånn, mysig arena med betande kor, grisar och får! Markägaren passade på att servera toast och kokkaffe från tomten.
Antingen blev de andra trötta eller så har vi tränat upp oss under veckan men iaf så gick det lätt idag. Lite åska och regn idag också som syns på bilden.

Vi ses på Smålandskusten 2024

O-ringen dag 4

  • 27 jul 2023

Fjärde dagen låg Arenan i Ånn, alltså västerut närmare Norge. Terrängen var lagom kuperad med många stora mossar och äldre skog med en del underväxt. Emmabodaterräng typ.
SMHI lovade uppehåll och lite sol men när vi startade öppnade sig himlen! Regnmoln som parkerade över tävlingsområdet. Problem med glasögon och sikt,  fördelen var att man fick dusch efter loppet…
Vi har hittat en ny metod för att slippa skämmas över en dålig tid, man kan skippa en stämpling så redovisas ingen tid utan bara felstämp

 

O-Ringen dag 3

  • 27 jul 2023

Idag var vi i Järpen med lite mer Smålandslik terräng, fin öppen tallskog med berghällar och mossar. Medeldistans med lite fler kontroller.
Resultaten blev varierande minst sagt, Åke visade framfötterna rejält, Oskar och Sofia gjorde en stabil debut men för övriga räcker det snart inte ens att välja bort 2 kontroller/dag.
Imorgon tar vi nya tag i Ånn med lite diffusa detaljfattiga sluttningar, måntro det passar oss bättre???
Arrangörerna har det lite motigt med vägar som inte håller för 100 bussar och internetuppkoppling som inte funkar i Arenans butiker mm. Blir det bättre nästa år??
 

Vägavstängning 20230807 - 20230901

  • 25 jul 2023

Broarna över Alsterån, Duveströmsvägen är avstängda mellan 7 augusti och 1 september.

Kör över Skäppentorp

O-Ringen 2023 MTBO

  • 25 jul 2023

I Östersund är det MTBO. Dag 1 Stefan långt efter i H65 och Manfred tappade pinnen. Dag 2 långt efter på långdistansen men Stefan 4 min före Manfred. 1.48 och 1.52 på 13,6 km. Puh, jobbiga backar vid skidstadion. Tisdag väntar avslutande sprint i Järpen för MTBO

O-Ringen 2023, dag 2

  • 24 jul 2023

Trillevallen var på sitt soligaste humör idag! Härligt! Välliste eller det blommande fjället heter området, verkligen mycket blommor överallt. Banorna idag gick i stort sett bara på kalfjäll, karta är helt gul med höjdkurvor och enstaka stenar. Många höjdmeter blev det och benen är möra efter löpning/ gång uppför och löpning nerför mot mål. Vi är som vanligt överens om att om vi bara fick räkna bort 1-2 kontroller så skulle vara riktigt duktiga!!
 

O-Ringen 2023, dag 1

  • 23 jul 2023

Nu är Ålems OK gänget igång i Åre

Rapport från dagen

Idag låg molnen lågt över Trillevallen som tur var hade vi inga kontroller på kalfjället idag!! Däruppe var det dimmigt som synes. Annars var det blandade framgångar, några var nöjda och någon skulle in i sjukvårdstältet avdelning stukningar för att få hjälp med sitt självförtroende….